Olvasónaplók-Kötelező Olvasmányok Röviden-Elemzések » Archívum » Fekete István:Tüskevár-Olvasónapló-Rövidítés

Payday loans
Fekete István:Tüskevár-Olvasónapló-Rövidítés

Fekete István:Tüskevár-Olvasónapló-Rövidítés

Fekete István:Tüskevár

A regény fontosabb szereplői:

– Ladó Gyula Lajos – Tutajos
– Pondoray Béla – Bütyök
– Matula Gergely – öreg csősz a zalai nádrengetegben
– István bácsi – főagronómus, Tutajos anyjának testvére
– Nancsi néni – István bácsi szakácsnője
– Kengyel – Tutajosék számtantanára
– Piri mama – Tutajos apjának a testvére
– Tutajos anyja és apja
– Bütyök édesanyja
– Kengyelné – az új számtantanár
– Szanyadi Katalin – Bütyök szerelme
– Dubovánszky, Acél, Wallenberg, Avas, Csillik – gyerekek

A regény két gyermek, Tutajos és Bütyök vakációjáról szól. Az utolsó napokban, az iskolában azért imádkoznak, hogy semmiből se legyen a bizonyítványukban négyesnél rosszabb jegy, mert akkor bizony Tutajost, azaz Ladó Gyula Lajost nem engednék el szülei a nyáron sehová.
Egyedül már csak a számtan miatt kell aggódnia, mert Kengyel tanár úr még kihívja őt felelni, de Gyula nem bírja megoldani a feladatot, így veszélyben az év végi osztályzata.

Eljön a bizonyítvány osztás napja. Gyula és Béla guberálnak, azaz letakarják a bizonyítványt, és egyenként nézik végig a jegyeket. Arra lesznek figyelmesek, hogy valaki áll mögöttük – Kengyel az. Megdöbbenve látják, hogy a szigorú számtantanár „megkegyelmezett” az álmodozónak, és jelest vésett a füzetébe. A nyár tehát biztosítva van.

Tutajoséknál mindenki örül a fiú jó jegyeinek. Piri mama, Gyula atyjának testvére a konyhában e naphoz méltót remekel. Tovább növeli a család örömét, hogy kiderül, Ladó Ákos, az atya – egy újításáért – munkahelyén ötezer forint (akkoriban „nagy” pénznek számított) jutalomban részesül. Az ünneplőkhöz csatlakozik a vidékről érkezett István bácsi is, ki felajánlja, hogy bevásárol Gyulának a nyaraláshoz – megérdemli, hiszen jó jegyeket szerzett. Indulás előtt vesznek ezt-azt: szandált, horgászbotot, bicskát.

Béla és Gyula elbúcsúznak egymástól. István bácsi látja, hogy Bütyök szegény fiú, ezért igyekszik „kitalálni” valamit, amivel segíthet. Míg István bácsi a megoldáson töpreng, leveleznek fognak.

Az utazás nem hosszú. A vonaton mind István bácsi, mind Gyula elbóbiskol. Gyula István bácsi keltegetésére ébred – várnak rájuk lovas kocsival. Miközben baktatnak a kocsival István bácsi háza, és persze Nancsi

néni ebédje felé, a Tüskevárról beszélnek, mely réges-régen épült, a nádtenger közepén.

István bácsi elmagyarázza Gyulának, hogy azt tehet, amit akar, de gondoljon mindig arra, hogy már majdnem felnőtt ember: cselekedeteinek következményei vannak. Gyula számára most kezdődik a vakáció.

Megismerkedik Matulával, „kiképzőjével”, akivel az egész nyarat tölteni fogja. Tutajos már az elején szivarmérgezést kap, de felépül. Horgászni tanul Matula segédletével, így igazi jó barátokká válnak. Tutajos ettől fogva már nem is István bácsinál, hanem Matulánál lakik.

Tutajos megtanulja, hogy a tűző napon lenni veszélyes, mivel könnyen leég az ember, s utána csak fájdalmai lesznek. Tanulmányozza az állat és növényvilágot. Tapasztalatairól levélben értekeznek Bélával.

Bütyök megírja egyik levelében, hogy nemsokára látogatóba érkezik. Elárulja azt is, hogy számtantanáruk, Kengyel nősülni készül, s hogy leendő neje fogja átvenni helyét az iskolában, mivel a tanár úr állást kapott az egyetemen.
Levél érkezik István bácsitól is, aki örül, hogy a fiú kezdi megszokni ezt az új életet. Közli azt is, hogy barátjáért le kell majd mennie a vasútállomásra, s ehhez bizony hajnali kettőkor kell majd felkelnie.

Bütyök érkezése előtt Gyula és Matula rendet rak a kis kunyhóban, hogy tisztaság fogadja a fiút. Megérkezik Bütyök. A két fiú nagyon örül egymásnak.

Egy vihar alkalmával a két fiú megfázik. Bütyök hamar felépül, de Tutajos annyira beteg lesz, hogy egy hétig csak fekszik, s orvos ápolja. Ez idő alatt ismeri meg Bütyök szerelmét, Katalint. A két fiú elhatározza, hogy a még rendelkezésre álló két hét alatt megkeresik a Tüskevárat, hátha kincsre lelnek.
A Tüskevár keresése közben Bütyök egy árokba zuhan, Tutajos pedig Matulát hívja segítségül. Sikerül a fiút kiszedni a gödörből.

Matulával megbeszélik a fiúk, hogy télen is visszajönnek, mert annyira jól érezték magukat. A búcsúzás senkinek sem könnyű. Hazaérkezésüket követően mindkét fiú szülei látják, hogy mennyire megemberesedtek a gyermekek – felnőtté váltak, igazi nyolcadikos fiúkká.
Visszatérve az iskolába megismerkednek Kengyel feleségével, aki szintén megállapítja, hogy a fiúk nagyon megerősödtek. S mikor arra kéri őket, hogy meséljék el nyári élményeiket, Tutajos és Bütyök feszeng, kitér a válaszadás alól, mivel úgy érzik, hogy mindaz, ami velük történt a nyáron olyan szép, hogy elmesélhetetlen.

121 Hozzászólás »

 1. tututtuttutu4741 írta:

  tuti ez az oldal!!!

  comment-bottom
 2. xD írta:

  Jó csak sztem egy kicsit túl rövöd mert ha a tanárnő rákérdez vmit akk lehet h nem fogom tudni, mivel nagy az esélye h megkérdez vmi ojat is h meglássa h elolvastam e nem lesz neki elég h csak elmondjam a lényeget,de nembaj…:)
  most legalább tudom h kb miről szól és majd elolvasom

  comment-bottom
 3. háááááát írta:

  xD ez non kevés 17 oldalas beadandót kell csinálnom h 3-ast kapjak és ez nem viccccc!

  comment-bottom
 4. DeXteR írta:

  Nagyon király ez az oldal. Nem birtam elolvasni a könyvet, mert kifutottam az időből, és rátaláltam erre az oldalra! Másnap kérdezte tőlem a tanárom és 5-öst kaptam rá, ennek az oldalnak köszönhetően!!!!!!! :):):):):)

  comment-bottom
 5. Dorka írta:

  No bazi jo en am 1 szer sem olvastam el 1 konyvet sem mert en leszerommmmmm am de az osztalybol mindenki a netrol masolja!!!!!!!!!!!!!ehehehheheheheh no nagyon jo h vannak ilyen oldalak !!!!Puszika!!!

  comment-bottom
 6. bubuuus csaj írta:

  nagyon király,nem tudtam elolvasni másnapra kellet volna le írva,és innen csak le másoltam és meg kaptam az 5öst,1000 puszii annak aki megcsinálta ezt az oldalt

  comment-bottom
 7. Cicám írta:

  naon jó az oldal remélem a tanárnő nem veszi észre h innen irtam ki mert ő nem szokott ilyet keresni de ha észre veszi akk észre veszi (NEM BAJ):) :) :) :) :) :D

  comment-bottom
 8. Cicám írta:

  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  comment-bottom
 9. Süti írta:

  hátt..remélem a tanárom nemfogja megnézni ezt az oldalt…xD
  am nagyon jó a rövidítés..:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  comment-bottom
 10. lau írta:

  nagyon király

  comment-bottom
 11. kovács krisztián írta:

  tetszik a könyv. csak nagyon hosszú az olvasása

  comment-bottom
 12. matáncsi bianka írta:

  Tök jó ez az oldal nagyon sokat segített!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  comment-bottom
 13. B írta:

  Tök jó ez az oldal sokat segítet.

  comment-bottom
 14. csacsa írta:

  Kircsi ez a rövidítés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  comment-bottom
 15. Sakáltanya vezetőXD írta:

  Huhh!
  8)
  ez jó!remméllem 1-est kapok!
  de a tancsi el lesz ragadtatwa!XD
  hehehehe!
  :D
  más rem nem írja ugyanezt mert ők rem nem lesznek olyan okossak mint egy sakál pl én!XD
  bár ők is sakálok!XXD
  :)

  comment-bottom
 16. Sakáltanya vezetőXD írta:

  :*
  puxi annak aki ezt írta!
  kösszentyű ez az old. naon sokat segített!XD
  8)
  :3

  comment-bottom
 17. Horváth Jenő írta:

  jó oldal waó waó

  comment-bottom
 18. Naoomi írta:

  Nekem két hetem van elolvasni ezt a vacak könyvet, és utánna feladatlapokat kell kitölteni… remélem elég lesz. Jajj de jó lenne ha nem buknék se le, se meg!

  na puszi mindenkinek!!!!

  (és nagyon tetszik ez az oldal) :) :)

  comment-bottom
 19. xy írta:

  Mindenki uezt a változatot kopizza be a lapjába, marha jó!!!

  comment-bottom
 20. Ancsika írta:

  köszönöm , nagyon sokat segitett !!!!:):):):)

  comment-bottom
 21. Ancsika írta:

  emigy én kiolvastam :D

  comment-bottom
 22. sunike írta:

  szal ez a konyv tiszta hulyeseg nagyon hoszu es uncsiXD[baromsag]

  comment-bottom
 23. piroska írta:

  szal ez a konyv naon jo jo a roviditese is kosz bar ki is rakta fel csak a tanarno meg ne lasa XD

  comment-bottom
 24. zsuzsa írta:

  szupii ez a konyv!!s a teli berek is nagyon jo!!oszinten nagyon hosszu a konyv de valahogy csak sikerult elolvasnom!!fura gyorsan lapoztam s megis lassan haladtam!!:D:D:D:D:D:d

  comment-bottom
 25. Virág írta:

  Jah tök coool! Legalább nem kiolvasnom az a vastag könyvet!! :D

  comment-bottom
 26. Lehet ballagni és gondolkozni írta:

  Pfú de felbasztam magamat ezen a sok tuskó kommentelőn!Természetesen tisztelet a kivételnek és amit most írok az viszont nem a kivételre fog vonatkozni.Akinek ez a könyv szar meg “uncsi” ,meg nagyon hosszú ajánlom neki a Maunika saút az való neki,mert ahhoz nulla iq is elég,sőt ajánlom hogy az összes könyvét dobja tűzre mert az nem neki való!Na meg “vacak könyv” hát írjál jobbat baszd meg de kurvára jobbat aminek minimum 2x ekkora eladottsága van aztán utána pofázzál,aki meg “leszarja a könyvet” hát szarjon a jó édes anyja pofájába és ennyi,ti kis tuskó gecik

  comment-bottom
 27. Attila írta:

  Remelem meg lesz a 3-mas amugy kiraly ez az oldal!!!!!!!!!! 8)

  comment-bottom
 28. szexi tanarneni szeretnek kefelni írta:

  ez naon jo filmben de olvas jobb

  comment-bottom
 29. Petra írta:

  Szerintem is kiraly,csak az a gond,hogy muszaly itthon olvassak valamit minden nap es ugy dontottem legalabb meg a Tanar nem feleltet elolvasom legalabb jobb lesz a jegyem …..Amugy szerintem aki elolvassa az jol jar….. Koszi annak aki irta:-h….

  comment-bottom
 30. Dorikaa írta:

  Nagyon szepen koszonom a segitseget!
  remelem majd segiteni fog ez a suliban.. :)
  holnapra fog kelleni nagyon izgulok!
  de amugy tok jo ez a konyv.. puszii
  :DD:*** <333

  comment-bottom
 31. hehe írta:

  hat ez nagy segitseg mivel nem tudtam elolvasni a 300 valamennyi oldalt igy ezt hasznaltam.en is kifutottam az idobol.ezt kb………………..hm……..hat egy olyan 5 10 perc alatt lehet elolvasni

  comment-bottom
 32. ciccácska írta:

  nagyon rovid:):):):):):):):):):):)

  comment-bottom
 33. Kirély írta:

  Nagyon jó ez az oldal megsporolok velle egy csomo oldalt!!!!

  comment-bottom
 34. chris105 írta:

  Elolvastam a könyvet ! De amint elolvastam már másnapra kellett írni belőle ! Megtaláltam ezt a kis tömörített változatot, deh nyugodtan írni mertem mert jó kis hely ez ! :)
  De attól a könyveket is olvashatjátok ! :D

  comment-bottom
 35. chris105 írta:

  Jah és így utólagosan !

  5 – öst kaptam ! :D:D:D:D:D:D
  És kösszönöm annak aki feltette !! :):D

  comment-bottom
 36. Bali írta:

  Tuti az oldal! :D
  Meg szerencse,hogy van ilyen,kulonben az egesz hetvegem ezzel kellett volna toltsem,mert elfelejtettem hamarabb elkezdeni.
  Legalabb tudom mirol szol,s ha majd lesz idom,kiolvasom teljesen :)

  comment-bottom
 37. Kovacs Tamas írta:

  Nekem naon tetszik Ket nap elot keztem el irni csak elromlot a gepem amikor megyjavitotam akor rokton leirtam nehogy megint elromolyon a gepem :)

  comment-bottom
 38. szintiácskaaaaa írta:

  jo csak remélm jo lesz amit irta.by szintiácskaaa

  comment-bottom
 39. tuccXD írta:

  remélem meglesz mineden amit a tanárnő kért XDam kösz sokat segitetetek evvel :))

  comment-bottom
 40. tuccXD írta:

  holnapra kell XD

  comment-bottom
 41. Orsi írta:

  ez nagyon tuti igy megsporolok ugy 3hetet :D:D:D:D:D

  comment-bottom
 42. blanka írta:

  huha ez megmenttte az eletemet a karacsonyi vakacioba ki kellet volna olvasnom de nem birtam ki nekikesztem de uncsi volt egy kicsit es mikor ezt az oldalt megkaptam nagyon megnyugottam!

  comment-bottom
 43. Blanka írta:

  huha ez az oldal megmentette az eletemet mert ugy volt hogy a Karacsonyi vakacioban ki kell olvasnom ezt a konyvet es a tartalmat leirni de ez az oldal megmentett!!!!!!!

  comment-bottom
 44. icacska írta:

  Nagyon faxa ez az oldal…. XD
  REMELEM JO JEGYET KAPOK

  comment-bottom
 45. szépszem írta:

  nagyon jó ez a könyv mert sok sok érdekesség van benne és az király aki kitalálta ezt a könyvet

  comment-bottom
 46. szépszem írta:

  de még ma olvastam ki ezt a könyvet és azt határoztam el hogy mégegyszer elolvasom én most úgy dönkök hogy nemszeretném mert most a kincs keresőkisködmönt olvasom de remélem hogy azis ilyen jó lessz mint a tüskevár de már láttam is filmben és a könyvben jobb mert nincs benne olyan szép sok sok szó mint a filmben

  comment-bottom
 47. szépszem írta:

  király a tüskevár cimű regémy

  comment-bottom
 48. negró írta:

  nagyon király ez az olvasmány bár én már olvastam és nekem nagyon tetszett az a jó hogy vicces és érdekesek a szereplők benne
  hát ez a jó benne
  csak ennyit akartam
  kellemesen olvassátoik el ha még nem olvastátok sziasztok

  comment-bottom
 49. szaszacskaa!!♥☻ írta:

  nagyon koszonom a sikeres oplovasmanyt sajna csk a 4 oldalig juttam el es itt tovabb tuttam irni koszonom szepen szareselek aki folraktaaa!!♥♥♥

  comment-bottom
 50. Catlyn Myller írta:

  Hat ez tuti….kiraly legalab az olvaso naploba segit..habar a tanarom mindig a fejemhez vagja hogy biztos masoltad ..de mindegy mert utalom itet :D

  comment-bottom
 51. Goscinny írta:

  én nem tudom ki a nevelőapja és a pótapja.
  ha tudjátok mondjátok. :)

  comment-bottom
 52. csiszár daniella írta:

  Ez az oldal tuti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44

  comment-bottom
 53. Gyillkos xĐĐĐ írta:

  nagyon jó emélem nem veszi észre tanárom jó ez az oldal Egri csillagokrol is van remélem xd na cs-cs

  comment-bottom
 54. :((( írta:

  Haaat…azt irja h rovid tartalom, de hat ez nem tul rovid……….es nem vmi jo(esetleg ha rovidebb lenne akk tobb latogatot kuldenek….

  comment-bottom
 55. ….anita… írta:

  szerintem tökjó

  comment-bottom
 56. máté írta:

  köszi le írom innen :D:D:D:D

  comment-bottom
 57. máté írta:

  KÖSZI LE ÍROM INNEN XDD XDD

  comment-bottom
 58. máté írta:

  HOPPÁS LE ÍRTAM XD

  comment-bottom
 59. máté írta:

  :D

  comment-bottom
 60. atttila írta:

  nagyon jo h it van mert at tudom ismetelni amit olvastam es nm tutam mi hogy van most meg tutam

  comment-bottom
 61. koszegi teodora írta:

  óóóóóóóóóóóóóóóóóóóó……..nem tudtok eg olyan oldalt ami nem kötelezö…………………………………………………………………………………………………………….segítség vézhelyzet

  comment-bottom
 62. Kami írta:

  Szupi ez az oldal.Köszi annak aki fölrakta mert nem olvastam el és holnapra kell remélem a tanárnő nemjön rá,hogy másoltam.

  comment-bottom
 63. Anyád25 írta:

  kiirály. ezt elolvasom..
  kiolvastam a könyvet XDD

  comment-bottom
 64. LinCahh írta:

  De ez az igazi mert ha nem 1-est fogok kapni !!!!!:( :( :(

  comment-bottom
 65. heizer barni írta:

  Ez valami rohadt jó 5-öst kaptam érte enym lett a legjobb az osztályba nagyonköszi ki leirta ezt

  comment-bottom
 66. Zoli írta:

  Ez a világ egyik legjobb könyve. Én azt javasolnám, hogy mindenki olvassa el, szerintem csak saját magával szúr ki, ha nem teszi (én kb. ötvenszer olvastam már :).

  comment-bottom
 67. lori írta:

  jo
  eloszor olvasom

  comment-bottom
 68. Rafael gyilkos írta:

  király

  comment-bottom
 69. Miey írta:

  hat ez mind szep es jo de nagyon rovid :D

  comment-bottom
 70. Mc Norbi írta:

  Ez Szar:D enyire max 2 est kapnék
  A teljes részletet hol lehet megkapni a neten?

  comment-bottom
 71. Barnus írta:

  Sztem nagyon jó de ha tanár kérdez vmit szerintem nem fogtok tudni rá válaszolni ugyhogy elöbb a könyvet is bujjatok meg és utána csaljatok innen….Tőlem pl megkérdezte h milyen szinű nadrág volt bütyökön.MAjdnem lebuktam

  comment-bottom
 72. klaudia írta:

  kötelezőőőőőőőőőőőőőő kiolvasni:::::::::::::::((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

  comment-bottom
 73. kis gubanc írta:

  elolvastam ezt is meg a könyvet is hát remélem 5-öt kapok rá
  holnap írjuk ti nem izgultatok elejinte?

  comment-bottom
 74. nyomorekxD írta:

  Na végre valami emberséges rövid tartalom!!
  Kössz annak a csákónak aki leírta!! legalább ez nem lesz 1-es!!

  comment-bottom
 75. tika írta:

  hat komolyan ha ez az oldal nem lenne en 3-ast kapnek mert nalunk romaniaban 10-es a legnagyobb jegy es csak 3 napom ;lenne kiolvasni koszike

  comment-bottom
 76. trfg írta:

  ja miey rövid:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

  comment-bottom
 77. Barni írta:

  Űbernagyojó nagyon kösz aki feltette szerdán derül ki , hogy milyen lesz( 2011. 05. 11.) drukkoljatok

  comment-bottom
 78. citrom irta írta:

  ha az a velemenyem hogy ez egy nagyon jo ez a tuskevar:(

  comment-bottom
 79. roli írta:

  nagyon erdekes konyv!!mar kiolvastam

  comment-bottom
 80. Adolf Hitler írta:

  ez az oldal tuti…. :D

  comment-bottom
 81. szidi2000 írta:

  az előbb néztem meg filmen

  comment-bottom
 82. szidi2000 írta:

  félig olvastam el.:/

  comment-bottom
 83. cic@ írta:

  Király ez az oldal!!!!!tök szuper!!!!:)
  :D

  comment-bottom
 84. dorci írta:

  nagyon faxa oldal !
  :X:-*

  comment-bottom
 85. barbi írta:

  cool ez az oldal! :D :D :D .D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  comment-bottom
 86. ZOLLY írta:

  nagyon jo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  nem kell a megfogalmazason gondolkodni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  XD XD :D :p XD

  ajanjatok masoknak is!!!!!!!!!!!!!!!

  comment-bottom
 87. óriás szórusz ,kromakő írta:

  ez szentem tök jo kis oldal az 5-ösért meg kell dolgozni
  :D
  :D
  :D
  :D
  :D
  :D

  comment-bottom
 88. Orsi írta:

  Ez ténnleg nagyon jó de a könyvhőz képest nagyon rövid.

  comment-bottom
 89. Peter írta:

  Szerintem ez eleg fog kelleni hogy jo jegyet kapjak de nem vagyok biztos benne de azert jo hogy innen elolvastam!!

  comment-bottom
 90. Peter írta:

  :D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  comment-bottom
 91. julika írta:

  en innen irtam le mwer nm volt konyv szar helyzet

  comment-bottom
 92. rosszkislany írta:

  jaj en is kossi mert … pusszka

  comment-bottom
 93. julika írta:

  na en nagy bajban voltam es ez az oldal mentett meg csak aldani tudom aki szerkesztette MINDEKINEK AJANLOM !

  comment-bottom
 94. Hehe írta:

  Skacok, Skacok, ez a legjobb, mivel csak leülök a gép elé és elkezdem másolni (megjegyzem email-ben is elküldtem a tanárnak) a könyv is jó, de kimásolni rohadt jó

  comment-bottom
 95. MrBoss1998 írta:

  miert nevezi tutajost Istvan bacsi aljasnak ?

  comment-bottom
 96. bianka írta:

  már megint sokat segített ez az oldal
  :)

  comment-bottom
 97. Jimbo írta:

  Kösz

  comment-bottom
 98. Szt…… írta:

  Ez szuper bar nem kell olvasam!!!!:D :P
  Remelem 5 kapok!!!!

  comment-bottom
 99. Lacika írta:

  Hát ez hosszu bárcsak a szememmel birnák másolni és inen a füzetbe….. am remélem h nem kapok 1-est emrt mindig azt kapok és mnidig ijen oldalakrol nézem le 2 ódal-t irtam az életrajzárol…

  comment-bottom
 100. Bagoly írta:

  5ost kaptam!!!!!!!!!!!!! THX OLDAL!!!!!!!!!

  comment-bottom
 101. Roli írta:

  hol jatszodik ez a szerep???????????????????
  (az iskolaban vagy hol)???????

  comment-bottom
 102. Bébyke írta:

  Nagyon jó ez az oldal most is ezt olvasom :)
  Remélem hogy legalább 4-es lesz ♥♥ sok sikert mindenkinek :D ♥♥♥

  comment-bottom
 103. Bébyke írta:

  Roli a suliban játszodik :)

  comment-bottom
 104. Bébyke írta:

  Pfúú :$$ szerintetek hányas lesz a tiétek..?
  Az enyém vagy 3-as vagy 4-es lesz szerintem :)
  De remélem 4-es B)

  comment-bottom
 105. Toy írta:

  Glad to visit this blog, keep it going.

  comment-bottom
 106. Bébyke írta:

  Húúú 5-ös lett :D
  Puxaa annak aki felrakta ;) ♥♥♥

  comment-bottom
 107. Bébyke írta:

  de am jó oldal “

  comment-bottom
 108. Katalin írta:

  Tanár vagyok. Nem hiszem, hogy aki ilyen módon akarja átverni a tanárát, jót tesz magával, hacsak nem faragatlan bunkóként akarja leélni az életét. Az olvasás pótolhatatlan szórakozás. Olyan belső, meghitt világot építhetsz ki magadban, ami semmivel sem helyettesíthető. Az, hogy közben gazdag szókincsed lesz,szövegértésed,lényeglátásod, jó helyesírásod, az csak mellékes körülmény. Morális tartást kapsz, könnyebbé válnak társadalmi együttélési szokásaid. Matula, az egyszerű csősz, mindenkiről ugyanúgy beszél a háta mögött, mint szembe. Hány ilyen embert ismersz a környezetedben?
  És ez sem szerepelt a rövidített változatban, mint ahogyan annyi más fontos gondolat. Olvass!

  comment-bottom
 109. Kriszta írta:

  huuuu at ez klassz a 200. oldalig olvastam el de tovább nem érekztem és ez marha sokat segített klassz :))))

  comment-bottom
 110. 5.b írta:

  Jó az oldal :)

  comment-bottom
 111. XO írta:

  Ez az oldal mentett meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  comment-bottom
 112. Lustaság Fél Egészség írta:

  Olvastam néhányotok hozzászólását és…..szerintem lusta disznók vagytok!Tisztelet kivételnek. A Facebook az megy, arra van idő mi?! De a Magyar irodalom egy jó műve az már túl sok elfoglaltság. Aztán meg csodálkozik mindenki,hogy miért van annyi degenerált. Amúgy jó az oldal. :)

  comment-bottom
 113. nem fontos írta:

  sztem jó ez az oldal!de el is kell olvasni ha féltek a lebukástól

  comment-bottom
 114. egy csaj írta:

  csaj írta :
  szentem naoon szupi az az oldal naon sokat segített !!!!!!!!!!!! :) :) :) :) :) :) :) rem nem veszi észre senk h innnen írtam !!!!!!!!!!! XD (szupi az aki ezt írtab) !!!!!!!

  comment-bottom
 115. egy csaj írta:

  majd más köti olvasmányt is innnen fogok ííírni !!!!!!!!!!! :) :) :)

  comment-bottom
 116. egy csaj írta:

  rem h kapok egy 4-est de a 3-as os megfelel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3 <3 <3 :):D :P

  comment-bottom
 117. sanyi írta:

  király az oldal nagyon köszi hogy megcsináltátok

  comment-bottom
 118. zso írta:

  ez az egész tőrténet???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  comment-bottom
 119. :) kinguci írta:

  nagyon zsir az oldal …………………………haszznos

  comment-bottom
 120. :) kinguci írta:

  szerintem olvasni akarhogyan jo ,ha rovid ha hosszu :D

  comment-bottom
 121. beniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii írta:

  :D:D:D:D:D:D:D:D tanulmányos szerintem

  comment-bottom

RSS csatorna a hozzászólásokhoz. TrackBack URL

Mondj véleményt róla!